De Amerikaanse presidentsverkiezingen en de goudprijs

4. november 2012 door Goud Expert

Veel goudbeleggers vragen zich af of de goudprijs zich verschillend zal ontwikkelen afhankelijk van wie er tot president van de Verenigde Staten wordt gekozen op dinsdag 6 november. Volgens een analyse van GoldCore zal de goudprijs de komende jaren blijven stijgen onafhankelijk van we er tot president wordt gekozen. Belangrijkste ondersteuning van de goudprijs wordt gevormd door het ultra-losse monetaire beleid dat wordt gevoerd in combinatie met het structurele begrotingstekort. Een einde aan de goudprijsstijging is pas te verwachten als de reële rente (spaarrenten minus inflatie) positief wordt. In aanloop naar de verkiezingen is wel te verwachten dat de goudprijs zal dalen de lange termijn trend zal echter niet gebroken worden.

Lees hier meer over op:  The telegraph.co.uk and GoldCore

 

Goudmarkt ,

Reacties zijn gesloten