Indiase overheid probeert goud sparen te ontmoedigen

18. juni 2012 door Goud Expert

De minister van financiën van India Pranab Mukerjee heeft zijn bezorgdheid geuit over de hoge goud importen van India en het gebrek aan financiële kennis bij de inwoners van India. Volgens hem is goud een dood bezit dat geen rendement oplevert. Hij adviseert  Indiase onderdanen meer te investeren in andere papieren financiële instrumenten en niet primair in goud. Mukerjee gaat hierbij voorbij aan de stabiele koopkracht waarde van goud en de zeer hoge inflatie / waardedaling van de Indiase Rupee de afgelopen jaren. Voor veel Indiërs is het aanhouden van Rupees een garantie op verlies van vermogen. Wij vragen ons af of de Indiase overheid de enige overheid in de wereld is die het bezig van goud actief probeert te ontmoedigen?

Lees hier meer over op ibnlive.in.com

Economie, Goudmarkt, Inflatie , ,

Reacties zijn gesloten