IMF ziet goud als veilige investering

13. april 2012 door Goud Expert

Nadat het IMF al zijn eigen goud reserves heeft verkocht maakt het nu een 180 graden draai in haar beleid door goud als een van de weinige veilige beleggingen te noemen voor investeerders.  Het IMF ziet goud, staatsobligaties van betrouwbare landen en bedrijfsobligaties van gezonde bedrijven als veilige belegging. Maar de belangrijkste waarschuwing van het IMF is de constatering dat er op dit moment te weinig veilige investeringen beschikbaar zijn. Hierdoor kan een gevaarlijke situatie ontstaan waarbij iedereen gaat bieden op dezelfde veilige belegging waardoor de prijs van deze producten zeer sterk zal stijgen.

Het effect van te weinig veilige beleggingen waar het IMF voor waarschuwt kan potentieel nog groter zijn dan ingeschat, wanneer blijkt dat de staatsobligaties van tot voorheen als veilig beoordeelde landen minder betrouwbaar blijken te zijn als gedacht. Vooral landen die hun fiscale huishouding en begrotingen niet op orde krijgen lopen het gevaar gedowngrade te worden. Uiteindelijk zal blijken dat fysiek goud de ultieme veilige belegging is omdat goud de unieke eigenschap heeft dat er geen tegenprestatie nodig is van een derde partij. Veilige staatsobligaties zijn niets meer dan een papieren belofte van een overheid dat zij de lening zal afbetalen in door haarzelf gecreëerde credits.


Lees hier meer over op GATA

Goudmarkt ,

Reacties zijn gesloten