Grote goud kopers doen steeds meer moeite bij de aanschaf van fysiek goud

8. december 2011 door Goud Expert

De volatiliteit op de financiële markten en ook de goudmarkt houdt aan. Nadat de goudprijs was gestegen tot boven de $ 1750 zakte de prijs vandaag terug met bijna 2% naar het $1710 niveau. In euro’s daalde de goudprijs van € 1299 naar € 1281. Ondanks de volatiliteit blijft de vraag naar fysiek goud hoog, zoals blijkt uit de aankoop van 15 ton goud door de Zuid Koreaanse centrale bank en het bericht van de CEO van de goudmijn AngloGold Ashanti dat steeds meer grote kopers zich direct bij hem melden voor grote aankopen van goud. Beleggingsadvies van Marc Faber.

Mark Cutifani de CEO van een van de grootste beursgenoteerde goudmijnen AngloGold Ashanti legt in dit interview uit dat steeds meer grote goudkopers zich direct tot hem wenden. Steeds meer grote goudkopers vinden het moeilijk om hun goud via de traditionele grote goud bullion banken of grondstoffen beurzen te kopen. Het gekochte goud in grote hoeveelheden daadwerkelijk geleverd te krijgen wordt steeds moeilijker. Daarom koopt men liever direct vanaf de goudmijn zonder tussenkomst van banken.

Zuid Korea heeft voor de tweede keer dit jaar haar goud reserves substantieel verhoogd. In november 2011 is de officiële goudvoorraad verhoogd met 15 ton naar 54,4 ton. Lees hier meer over op marketwatch.

In zijn laatste interview met Bloomberg heeft Marc Faber de schrijver van het Gloom, Boom & Doom report een beleggingsadvies: investeer in het stock symbol G-O-L-D. Volgens Marc Faber heeft het geen zin andere valuta dan goud aan te houden gelet op de zeer lage rente die wordt vergoed, de onzichtbare geldcreatie die op dit moment plaatsvind en de inflatie die dit tot gevolg heeft. Gekoppeld aan de politieke instabiliteit in de Eurozone is goud zijn favoriete spaarmiddel. Marc Faber is bekend als een van de analisten die de huidige financiële crisis hebben voorspeld. Ook het verdere verloop van de schuldencrisis volgt tot nu toe de voorspellingen van Marc Faber.  Bekijk het hele interview met Marc Faber hier op zerohedge.

Economie, Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten