Goudproductie Australische goudmijnen met 2,4 procent gedaald.

28. november 2011 door Goud Expert

In het derde kwartaal van 2011 is goudproductie van de Australische goudmijnen met 2,4% gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011 naar 66 ton goud. Hierbij behoudt Australië zijn positie als tweede grootste goudproducent ter wereld na China. Ondanks de hoge goudprijzen en recordprijs van $ 1920 per troy ounce is het de Australische goudmijnen niet gelukt de productie significant te verhogen.

Door de hoge goudprijzen besluiten diverse goudmijnen om eerst het moeilijk winbare goud van grote diepte te winnen en niet het relatief makkelijk winbare goud van lagere diepte. Door de hoge goudprijs kan dezelfde marge worden gemaakt op het moeilijk winbare goud. Mocht de goudprijs in de toekomst dalen dan kan de goudmijn dezelfde marge maken met de dan beschikbare reserves die nog in de grond zitten.

In dezelfde periode is Zuid Afrika gezakt naar de vijfde plaats als grootste goudproducent. Alhoewel het grote publiek nog steeds denkt dat Zuid Afrika de grootste goudproducent ter wereld is, is Zuid Afrika de afgelopen decennia steeds verder weggezakt. Recent hebben de problemen met de elektriciteitsvoorziening en afnemende  goudreserves de productie verder doen afnemen.

Lees hier meer over op surbiton.com.au

Economie, Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten