Goud kopers in Dubai gaan over op goud munten en goud baren

15. oktober 2011 door Goud Expert

Dubai (ook wel de stad van goud genoemd) is een van de belangrijkste steden voor de handel in fysiek goud. Het heeft een groot aantal groothandelaren en wordt door particulier speciaal bezocht om goud aan te kopen. De komt mede door de gunstige ligging ten opzichte van India van waaruit een groot deel van de klanten komen. In 2011 heeft zich een verschuiving voorgedaan in het type goud aankopen dat wordt gedaan. Voorheen werd er voornamelijk sieraden verkocht maar in 2011 is dit omgeslagen naar de verkoop van goud bullion in de vorm van goud munten, goud staven en goud baren.

In het verleden waren het vooral vrouwen die goud in de vorm van sieraden kochten. Tegenwoordig zijn het vooral mannen die goudkopen en dan in de vorm van goudbaren en goud munten.

Een populaire goudbaar die veel wordt verkocht is de 10 tola goudbaar. Een tola is een Indiase gewichtseenheid. 10 tola is gelijk aan 3,75 troy ounce. De TT-baar (Tien Tola) is een van de populairste producten omdat deze door veel particulieren kan worden aangeschaft. Dit in tegenstelling tot een kilo baar goud die door de gestegen goudprijs minder wordt verkocht. Hiernaast zijn de bekende 1 troy ounce munten zoals de Krugerrand en de Canadese Maple Leaf erg populair.

Lees hier meer over op GATA

Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten