Goudprijs daalt tot onder de 1500 dollar en 1030 euro

2. juli 2011 door Goud Expert

De goudprijs is op de eerste handelsdag van juli 2011 gedaald met 0,92% tot $ 1.486,50. In euro’s daalde de goudprijs met 1,23% tot € 1.022,77. De goudprijs beweegt al geruime tijd in een trendkanaal tussen $ 1475 tot $ 1550 en € 1.010 tot $ 1.080. Vanuit een puur technische analyse standpunt is dit een bekend patroon van de goudprijs. De goudprijs kan enkele maanden in binnen een smalle bandbreedte bewegen om daarna snel naar een nieuw hoger niveau te stijgen.

Goudprijs grafiek juli 2011 (dollars)

goudprijs juli 2011 dollars

Goudprijs grafiek juli 2011 (euro’s)

goudprijs juli 2011 euro

Het lijkt erop dat op de korte termijn er wat rust is gecreëerd rond de Griekse schuldencrisis na de aanname van de bezuinigingsmaatregelingen door het Griekse parlement. Deze rust zal waarschijnlijk van korte duur zijn omdat Griekenland op korte termijn nieuw extra geld nodig heeft om alleen al de bestaande schulden die de komende maanden moeten worden afgelost te herfinancieren. Hiernaast is Griekenland erg goed ik het doen van beloften die uiteindelijk niet worden nagekomen. Ook het nu aangenomen bezuinigingspakket zal vrijwel zeker niet worden uitgevoerd.  De Verenigde Staten bevinden zich in een zelfde positie zoals uitgelegd in dit artikel op ZeroHedge. In augustus moeten de VS 500 miljard dollar herfinancieren om de aflopende staatsobligaties van die maand te herfinancieren. Als dit lukt dan is er nog geen dollar uitgegeven aan de werkelijke uitgaven en de dekking van het actuele begrotingstekort. Wanneer de VS voor 4 augustus hun zichzelf opgelegde maximale leenlimiet niet verhogen ontstaat er een acuut probleem.

Op dit moment zijn er zoveel onvoorspelbare factoren in het financiële systeem dat veel beleggers hun toevlucht blijven zoeken in financiële producten met weinig risico. Aangezien staatsobligaties veel van hun glans hebben verloren blijven edelmetalen een populaire optie. Een plotseling onverwacht negatief financieel bericht (zoals het failliet van een bank of een onverwacht negatief economisch cijfer)  kan de goudprijs in zeer korte tijd tot nieuwe records laten stijgen.

 

Economie, Euro, Goudmarkt ,

Reacties zijn gesloten