Winbare goudreserves goudmijnen in 20 jaar uitgeput volgens U.S. Geological Survey

18. juni 2011 door Goud Expert

De stijgende goudprijzen van de afgelopen 11 jaar hebben de winstgevendheid van goudmijnen sterk verbeterd. Ook heeft de hoge goudprijs geleid tot veel nieuwe exploratie projecten naar nieuwe goudreserves. Uit het laatste onderzoek Standard Chartered Bank op basis van informatie van het U.S Geologicay Survey, blijkt echter dat er slechts beperkt nieuwe goudvoorraden worden ontdekt en dat binnen 20 jaar de goudvoorraden van de meeste goudmijnen uitgeput zullen zijn.

Er zijn een aantal belangrijke trends waardoor de beschikbare en daadwerkelijke winbare goudreserves van goudmijnen langzaam afnemen. Sinds 1960 stijgen de exploratie kosten om een nieuwe goudreserve te vinden continue. Ook pogingen om grotere exploratie projecten op te zetten hebben tot weinig nieuwe goud-ontdekkingen geleid. Alle grote ontdekkingen zijn gedaan en men ontdekt alleen nog maar kleine goudreserves.  Tevens daalt de gemiddelde opbrengst per ton gouderts steeds verder. In 1960 leverde 1 ton gouderts gemiddeld 2,96 gram puur goud. In 2000 leverde 1 ton gouderts nog maar 1,37 gram puur goud. Er zijn dus diverse trends aanwezig waardoor het steeds moeilijker wordt om het huidige productie niveau van circa 3.000 ton per jaar te handhaven.

Op basis van de tegengestelde trends van dalende productie en stijgende vraag uit India en China verwacht Standard Charter Bank een goudprijs van $ 5.000 in de nabije toekomst.

Meer details leest u hier op oilprice.com

Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten