De goudbubbel ontkracht in 1 grafiek

15. april 2011 door Goud Expert

Vandaag bereikte de goudprijs opnieuw een record in dollars van $ 1.486. De steeds verdere stijging van de goudkoers is ongetwijfeld het bewijs dat er sprake is van een goudbubbel aldus diverse deskundigen. Zoals de meeste deskundigen zijn ze niet goed geïnformeerd en dienen ze vaak andere belangen dan ze openlijk toegeven. Een nadere analyse van de stijging van de prijs van goud de afgelopen tien jaar, toont aan dat er geen sprake is van een goudbubbel. De onderstaande grafiek maakt dat direct duidelijk.

Goudprijs stijging in vergelijk met andere financiële bubbels.

goud bubbel test

De bovenstaande grafiek geeft een vergelijking van de relatieve prijsstijging van de Nasdaq in de periode 1990-2002 (met als hoogtepunt de dot-com crash in 2000), de goudprijs in de periode 1971-1982 (met als hoogtepunt de goudprijs in 1981 op het hoogtepunt van de economische crises en sterk oplopende inflatie) en als derde de huidige goudmarkt sinds 2001 tot 2010. Opvallend is dat de huidige goudprijsstijgingen in vergelijk met de andere bubbels zeer gelijkmatig zijn en dat de grafiek nog geen enkele indicatie geeft van de exponentiële stijgingen waarmee financiële bubbels gepaard gaan. Op basis van deze grafiek kunnen we dus concluderen dat de grootste stijgingen in de goudprijs nog moeten komen.

Ook u kunt dagelijks controleren of goud zich in een bubbel bevindt. Vraag uw kennissen en vrienden hoeveel van hun vermogen ze hebben geïnvesteerd in goud en of ze fysiek goud als investering in hun bezit hebben. Waarschijnlijk zal het antwoord zijn dat niemand ooit over deze mogelijkheid heeft nagedacht en dat ze vrijwel geen of in het geheel geen goud in bezit hebben. Wanneer echter de situatie ontstaat dat dat al uw vrienden aan u gaan vragen hoe het met uw goudinvesteringen gaat en alle financiële deskundigen over niets anders praten dan goud, dan is dit een signaal dat goud zich in een bubbel bevind.

Goudmarkt , , ,

Reacties zijn gesloten