Goud in tijden van persoonlijke crisis

18. januari 2011 door Goud Expert

De val van de Tunesische president Ben Ali is een actueel voorbeeld van de functie van goud in een periode van (persoonlijke) crisis. Diverse media berichten dat de vrouw van de president het land heeft verlaten met 1,5 ton goud. Ongetwijfeld zullen de Ben Ali’s diverse Zwitserse en andere geheime bankrekeningen hebben. Deze kunnen echter gemakkelijk geblokkeerd worden door overheden die niet langer onder de controle van de Ben Ali’s staan. Keer op keer blijkt dat fysiek goud dan de laatste zekerheid is die men heeft en dat alle andere financiële instrumenten hun waarde in een zeer kort tijdsbestek met 100% tot nul zien dalen. Alle andere instrumenten zijn namelijk afhankelijk van een derde partij die zijn contract moet nakomen.

Hoe lang de Ben Ali’s het kunnen uitzingen met deze goud voorraad valt te bezien. Saudi Arabië waar men naar toe is gevlucht, heeft heel veel interesse in fysiek goud en het zou kunnen dat de huisvestingskosten voor de Ben Ali’s in fysiek goud moeten worden afgerekend.

Lees meer hierover op:

 

Goudmarkt ,

Reacties zijn gesloten