China overweegt goudreserves geleidelijk te laten groeien

18. november 2010 door Goud Expert

Op dit moment bedragen de  officiële goudreserves van China 1.064 ton hetgeen gelijk is aan 1,6 procent van haar totale valutareserves. Diverse Chinese deskundigen verklaren dat China zijn goudreserves geleidelijk verder moet laten stijgen om zich hiermee in te dekken tegen de dalende dollar. Het is voor China echter niet mogelijk om zijn goudvoorraad snel te verhogen omdat dit de prijs van goud nog sneller zal laten stijgen aldus Men Qinfa een onderzoeken van de Chinese Internationale kamer van koophandel. De verwachting is dat de interne Chinese goudmarkt zal stijgen van 428 ton in 2009 naar 800 tot 900 ton in 2020.

Het feit dat de Chinese goudmarkt sterk groeit en dat China zijn goudreserves hoogstwaarschijnlijk laat groeien, legt een extra bodem onder de prijs van goud. Vandaag 18 november 2010 sloot de prijs van goud op $ 1.353,90 een stijging van 1,35% ten opzichte van gisteren. Hierbij wordt een periode van prijsdalingen doorbroken.

Meer over de Chinese goudreserves op bloomberg

Goudmarkt ,

Reacties zijn gesloten