Bewijs van goudprijs manipulatie door Adrian Douglas

22. juli 2010 door Goud Expert

Adrian Douglas een van de bestuursleden van GATA, heeft opnieuw een uitgebreide analyse gemaakt over de ontwikkeling en de manipulatie van de goudprijs de afgelopen 30 jaar. Zijn belangrijkste conclusies:

  • De goudprijs wordt kunstmatig onderdrukt door de toepassing van het zogenaamde “fractional reserve bullion banking” dat door de grote goudbanken wordt toegepast
  • Op de internationale goudmarkt verkoopt men gemiddeld 45 ounces goud voor iedere ounce daadwerkelijk fysiek goud via zogenaamde “niet-gealloceerde goudrekeningen”. Met andere woorden: de internationale goudhandel wordt slechts ondersteund door 2,3% daadwerkelijk bestaand fysiek goud.
  • De werkelijke prijs van fysiek goud zou op dit moment circa $ 54.000,- zijn, wanneer er geen fractional reserve bullion banking zou plaatsvinden. Door dit systeem wordt de goudprijs nu kunstmatig laag gehouden op een niveau van $ 1.200,-.
  • De koopkracht van de Amerikaanse dollar is 45 maal te hoog.
  • De beste manier om dit systeem te doorbreken is wanneer investeerders hun goud in fysieke vorm opeisen en dit bewaren buiten het circuit van de grote bullion goud banken.

Zijn advies is:  Koop fysiek goud. Dat stelt je nu in staat dollars of euro’s in te wisselen die voor slechts 2,3% hun waarde in goud vertegenwoordigen voor een 100% fysieke goud positie die in de toekomst vele malen meer de koopkracht zal bieden dan de koopkracht van de huidige dollar en euro.

Adrian Douglas heeft gelijk als hij stelt dat er zeer veel papieren goud wordt verkocht in verhouding tot fysiek goud en dat dit een prijsverlagend effect heeft. Of echter de prijs tot de door hem berekende $ 54.000,- zal stijgen is moeilijk te zeggen omdat deze prijs zeker invloed zal hebben op het vraag en aanbod niveau.

U kunt het gehele artikel en analyse hieronder lezen:

Dollar, Euro, Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten