Chinese deskundigen adviseren meer goud en minder staatsobligaties

20. juli 2010 door Goud Expert

In mei 2010 heeft China zijn reserves aan Amerikaanse staatsobligaties verminderd met $ 32,5 miljard naar $ 867,7 miljard. Yu Yongding, een voormalig top adviseur van de Chinese Centrale bank en nu hoogleraa, adviseert Peking om meer te investeren in andere valuta dan de Amerikaanse dollar en meer te investeren in tastbare grondstoffen goederen en fysiek goud.

Yu Yongding geeft aan dat wanneer er veel vraag is naar Amerikaanse staatsobligaties dit voor China een ideaal moment is om deze te verkopen omdat dit dan de prijs niet teveel onder druk zal zetten. Het is beter om nu geleidelijk te investeren in alternatieven voor de Amerikaanse staatsobligaties en  dollars.
Deze visie wordt ondersteund door Zhang Monan een onderzoeker bij het Staats Informatie Centrum van de invloedrijke Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie. Hij adviseert expliciet dat China een deel van zijn reserves in goud moet investeren.

Beide Chinese adviseurs ondersteunen de breed gedragen visie van veel goudexperts dat de Chinese overheid bezig is met een massaal aankoop programma van fysiek goud. China probeert dit zo ‘onzichtbaar’ mogelijk te doen om maximaal te profiteren van de huidige lage goudkoersen welke door de Westerse overheden en centrale banken kunstmatig laag worden gehouden. Op deze wijze financiert de westerse belasting betaler de aankopen van goedkoop goud door China en vindt er een grote verplaatsing van rijkdom van west naar oost plaats.

Zie ook reuters.

Dollar, Economie, Goudmarkt , ,

Reacties zijn gesloten