Ben Bernanke weet niet waarom de goudprijs zo snel stijgt

10. juni 2010 door Goud Expert

Zelfs de president van de centrale bank van de Verenigde Staten weet niet wat de reden is waarom de goudprijs de laatste periode zo snel stijgt. Een opmerkelijke uitspraak die Ben Bernanke deed in reactie op een vraag over inflatie tijdens de hoorzitting van het U.S. House of Representatives Budget Committee op woensdag 9 juni 2010.

Ben Bernanke verklaarde dat de prijzen van voedsel en andere grondstoffen de laatste tijd zijn gedaald maar dat goud iets anders doet dan de overige grondstoffen. De goudprijs steeg in dollars naar een nieuw record van $ 1250 op dinsdag 8 juni 2010.

Gold is out there doing something different from the rest of the commodity group. I don’t fully understand the movements in the gold price, but I do think that there’s a great deal of uncertainty and anxiety in financial markets right now.

Ben Bernanke - June 9, 2010

Wij geloven niet dat Ben Bernanke zo dom is dat hij niet weet waarom de goudprijs stijgt. Integendeel hij is zich heel goed bewust van de onderliggende oorzaken maar kan dit vanuit zijn functie als voorzitter van de FED nooit toegeven. De werkelijke reden voor het stijgen van de koers van goud is dat goud niet als grondstof moet worden beschouwd maar als een alternatieve veilige munteenheid die niet onder controle staat van politici en centrale banken. Doordat de FED en de Amerikaanse overheid zeer onverantwoordelijk omgaan met de dollar (door de grote overheidssteun programma’s, het zeer grote begrotingstekort van de Verenigde Staten en combinatie met het creëren van nieuwe dollars uit het niets) realiseren veel beleggers en spaarders zich dat de waarde van de dollar onzeker is. Alleen door het creëren van extra geld en de daaruit voortkomende inflatie kan de schuldencrisis van de overheden worden opgelost. Hetzelfde geld voor de landen in de Europese Unie en in feite alle op papier en vertrouwen gebaseerde valuta. De verwachte inflatie zal veel hoger zijn dan de 2 procent die Ben Bernanke nu voorspelt en nu is er nog een mogelijkheid om dollars en euro’s die in de toekomst vrijwel niets meer waard zullen zijn in te wisselen voor sterkere valuta. Goud is de sterkste munteenheid die beschikbaar is.

zie ook: reuters

 

Dollar, Economie, Euro, Goudmarkt, Inflatie , , , ,

Reacties zijn gesloten