Goud en zilver terug in opwaartse trend na daling medio mei 2010

29. mei 2010 door Goud Expert

Na de daling van de goudkoers en zilverkoers de medio mei 2010 hebben goud en zilver een nieuwe bodemprijs neergezet en zijn vanaf dit punt weer gestegen zowel in euro’s als in dollars.  De goudprijs per troy ounce eindigde de week van 24 mei 2010 op € 989,11 en $ 1214,30. De zilverprijs per troy ounce eindigde  eindigde op 28 mei 2010 op € 14,96 en $ 18,37.  In de onderstaande grafieken gaan we hier dieper in op het technische beeld voor de korte termijn.

Analyse van de goudprijs in Amerikaanse dollars op de korte termijn

Na de stijging tot $ 1220 begin mei 2010 is de goudkoers teruggezakt tot $ 1145. De stijging vanaf het laagste punt in februari 2010 is zeer sterk geweest en dit soort parabolische stijgingen eindigen altijd met een sterke prijsdaling.  Het steunniveau/weerstandsniveau van $ 1135 is eind mei 2010 niet naar beneden doorbroken. De stijging van de afgelopen dagen kan dan ook als een positief signaal worden gezien waarbij een mogelijk verdere stijging en het doorbreken van het $ 1220 niveau mogelijk is.

Analyse van de zilverprijs in Amerikaanse dollars op de korte termijn

De zilverprijs laat in het algemeen grotere koersbewegingen zien dan goud (grotere volatiliteit). Dit is voornamelijk te verklaren doordat de zilvermarkt kleiner is dan de goudmarkt en dat zilver zowel een monetair metaal als een industrieel metaal is. De zilverkoers zette begin februari 2010 een laagste prijs neer van $ 14,75. Vanaf februari 2010 tot medio mei 2010 is de zilverkoers sterk gestegen tot $ 19,50. Na de terugval in de derde week van mei 2010 heeft ook zilver een nieuwe korte termijn bodem neergezet en is de verwachting dat de zilverprijs opnieuw zal stijgen. In tegenstelling tot goud heeft zilver het hoogte punt van december 2009 niet doorbroken. De te verwachte nieuwe stijging

Hoewel het korte termijn beeld voor goud en zilver positief is, dienen beleggers zich te realiseren dat de zomermaanden traditioneel relatief zwakkere maanden zijn voor goud en zilver. Of dit ook in 2010 het geval zal zijn, is op dit moment onduidelijk. Gelet op de toenemende interesse van investeerders voor goud en zilver is het wellicht een van de laatste mogelijkheden om goedkoop in te stappen.

Dollar, Euro, Goudmarkt, Zilvermarkt , , ,

Reacties zijn gesloten