Verdacht weinig fysiek goud in de kluis van grootste Canadese goudbank?

8. april 2010 door Goud Expert

Een nieuw gerucht dat de ronde doet in de goudmarkt is het bericht dat er verdacht weinig fysiek goud aanwezig is in de kluis van de enige bullion gold bank van Canada: ScotiaMocatta. Als vertegenwoordiger van zijn famile (een grote klant van ScotiaMocatta) kreeg Lenny Orgen toegang tot de kluis en hij was verbaasd over hoe weinig fysiek goud er daadwerkelijk aanwezig was in relatie tot de grootte van het klantenbestand van ScotiaMocatta.  Zijn vader Harvey Orgen had hem altijd verteld dat hij zich geen zorgen hoefde te maken en dat het goud echt aanwezig was. Lenny wilde dit echter met eigen ogen zien vandaar zijn bezoek aan de kluis.

In de kluis was aanwezig: 60.000 ounce zilver, 210 400 oz gouden baren, 4.000 gouden maple leaves, 500 gouden eagles, 10 gouden 1 kilo baren, en 10 gouden nuggets van 1 kilo. De totale waarde hiervan bedraagt circa $ 100 miljoen. Dit is ongeveer een tiende van de totale goudverkopen over 2008 van de Royal Mint of Canada. Harvey Orgen meldde hun bevindingen aan de CFTC in de VS en naar aanleiding hiervan is hij hierover tweemaal geïnterviewd waarbij de vertegenwoordigers van de CFTC voornamelijk geïnteresseerd waren in het feit dat de ScotiaMocatta kluis zo leeg was. Op zich hoeft dit geen reden tot zorg te zijn en zou er een goede verklaring voor kunnen zijn. Maar het feit dat de CFTC hier zoveel aandacht aan besteed, zou een vermoeden kunnen bevestigen dat al velen jaren door goldbugs in de goudwereld wordt geopperd. Namelijk dat de hoeveelheid beschikbaar fysiek goud veel minder is dan de goudbanken, centrale banken en overheden doen voorkomen en dat er wereldwijd een groot tekort is aan fysiek goud. Hetzelfde fysieke goud is op papier aan meerdere klanten verkocht. Al deze klanten denken dat zij de eigenaar zijn van het fysieke goud, maar als alle klanten zich gelijktijdig bij de bank melden om hun bezit in ontvangst te nemen, is er een probleem. Aan papieren goud is er geen enkel gebrek (dit zijn niet anders dan boekhoudkundige posten) maar wel aan het fysieke goud dat het papieren goud zou vertegenwoordigen. Deze geruchten blijven keer op keer de kop opsteken en de lege kluis van ScotiaMocatta is hier opnieuw een voorbeeld van.

Beluister het hele interview zelf  op kingworldnews.com: http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2010/4/7_Andrew_Maguire_%26_Adrian_Douglas.html

Meer info hierover op zerohedge: http://www.zerohedge.com/article/latest-gold-fraud-bombshell-canadas-only-bullion-bank-gold-vault-practically-empty

Wij blijven dit onderwerp voor u volgen.

Goudmarkt , , ,

Reacties zijn gesloten