Goudkoers terug naar 1102 dollar onder 50 dagen gemiddelde

14. maart 2010 door Goud Expert

De goudprijs is vrijdag 12 maart teruggevallen tot $ 1.102,- en net onder het 50-dagen gemiddelde van $ 1.109,90 gesloten.

Veel technische analisten hechten veel waarde aan het 50-dagen gemiddelde en het sluiten van een slotkoers onder dit niveau wordt als een negatief signaal gezien. De bovenstaande grafiek van goud in dollars over de afgelopen maanden laat na de top van $ 1.220,- in december 2009 een dalende trend zien van steeds lagere toppen en sterke weerstand op het $ 1.140,- / $ 1.150,- niveau.  Het zou ons dan ook niet verbazen als de goudprijs de komende periode terugvalt naar het 200-dagen gemiddelde van rond de $ 1.040,- om pas daarna weer te stijgen. De fundamentele situatie rond fysiek goud blijft onverminderd positief (een sterk groeiende vraag door investeerders en centrale banken in combinatie met een steeds dalend aanbod en het steeds minder wordende vertrouwen in papieren valuta en onverheidsbeleid). Ook in een sterke bull market waar goud zich in bevindt, zijn er altijd periodes van zwakte en daling. In een van onze eerdere artikelen zijn we hier dieper op ingegaan waarbij met name in de goudprijs ontwikkeling zich periodes van lange consolidatie laten zien die daarna worden gevolgd door periodes van sterke stijging. Onze analyse is dat we op dit moment in een consolidatie periode zitten. Alle goud sceptici hebben in 2009 voorspeld dat een doorbraak van de $ 1.000,- slechts van korte duur zou zijn en dat de prijs daarna snel terug zou vallen. Dit is niet gebeurd. De goudprijs is juist verder gestegen en het $ 1.000,- niveau is nu een sterke bodem.

Goudmarkt ,

Reacties zijn gesloten