Overheidsmaatregelen tegen de crisis zullen falen

14. februari 2010 door Goud Expert

Door Egon von Greyerz is een analyse uitgevoerd waar hij de conclusie trekt dat alle reddingsmaatregelen die nu door overheden en centrale banken worden genomen uiteindelijk zullen falen. De hoeveelheid schuld is te groot en grote groepen investeerders ontkennen de risico's die worden genomen.

There is no means of avoiding the final collapse of a boom brought about by credit expansion. The alternative is only whether the crisis should come sooner as the result of a voluntary abandonment of further credit expansion or later as a final and total catastrophe of the currency involved.

Ludwig von Mises (Human Action, gepubliseerd in 1949)

Een interessante grafiek is de goudprijs gecorrigeerd voor inflatie sinds 1970. In tegenstelling tot wat veel deskundigen u willen doen geloven is de huidige goudprijs van circa $1.100,- of EUR 800,- niet extreem hoog te noemen. Indien je de inflatiecorrectie toepast van shadowstats.com zou de goudprijs nu boven de $6.550,- moeten zijn.

 

We hebben dus nog een lange weg te gaan voordat we kunnen stellen dat goud relatief duur is.

Klik hier om het gehele artikel te lezen.

Goudmarkt, Inflatie ,

Reacties zijn gesloten