Marc Faber: Schuld van VS heeft junk status

9. februari 2010 door Goud Expert

In zijn laatste interview gaat Marc Faber dieper in op de extreem hoge schulden positie van de Verenigde Staten. Als de Verenigde Staten een bedrijf zouden zijn zou hun schuld de junk status moeten krijgen. Een van zijn observaties is dat iedere dollar nieuwe schuld die wordt gecreëerd dit een netto bijdrage geeft van -$0,60 aan het BBP. De enige oplossing om het huidige schulden probleem op te lossen, is om de schulden te verminderen niet te vermeerderen. Technisch kan de Verenigde Staten niet failliet gaan omdat de schulden die ze aangaan in Amerikaanse Dollars zijn gesteld, die ze zelf onbeperkt kunnen creëren. Dit heeft echter een enorme inflatie (waardevermindering van de dollar) tot gevolg.

 

Dollar, Economie , , ,

Reacties zijn gesloten