Goudprijs daling door interventie grote bullion banken

5. februari 2010 door Goud Expert

De grote prijsdalingen van goud en zilver op donderdag 4 februari 2010 lieten een klassiek patroon zien waarbij de grote bullion banken zoals JP Morgan de prijs naar beneden drukten (in opdracht van de centrale banken) onder andere door het aangaan van naked short posities. Tot ongeveer 08:40 EST gaf de goudprijs een stabiel beeld te zijn. Vanaf 08:40 EST begonnen de grote verkopers massaal goud te verkopen waardoor de goudprijs daalden met 4,16% naar het laagste punt van $ 1.057,40.

 

 

Het algemene commentaar dat wordt gegeven als oorzaak voor deze daling is de stijging van de US Dollar koers. Echter wanneer je nauwkeurig de tijdslijnen naast elkaar legt dan daalde de US Dollar voor de grote daling van de goudprijs en tijdens de daling van de goudprijs steeg de koers van de US Dollar juist. Onze verklaring is dat het voor de centrale banken en overheden ongewenst is dat de goud en zilverprijs stijgt tijdens de grote daling van de Dow Jones en S&P en dat er dus alles aan wordt gedaan om ook de goudprijs te laten dalen om zodoende de illusie te wekken dat ook goud niet veilig is. Het laatste dat de centrale banken en overheden willen is dat de grote massa vlucht in goud als de aandelenbeurzen sterk dalen.

Voor fysieke goudkopers zijn dit ideale momenten om opnieuw goedkoop in te stappen.

Goudmarkt

Reacties zijn gesloten