Peak Oil aanstaande - IEA olieproductie voorspellingen ter discussie

1. februari 2010 door Goud Expert

De discussie rond peak oil is opnieuw losgebarsten. Er worden steeds meer twijfels gezet bij de voorspellingen van de IEA dat de olieproductie eenvoudig kan worden opgevoerd ten gevolge van de structureel toenemende vraag naar olie van opkomende economieën. Kjell Alektett (hoogleraar fysica van de universiteit van Uppsala in Zweden) schrijft in zijn rapport 'The Peak of the Oil Age' dat het waarschijnlijker is dat de olieproductie per 2030 zal terugzakken naar 75 miljoen vaten per dag dan zal stijgen naar het onrealistische niveau van 105 miljoen vaten per dag zoals het IEA voorspelt. Het effect van structureel minder aanbod in combinatie van structureel meer vraag zal de prijzen alleen maar doen stijgen.

Klik hier voor meer informatie.

Economie

Reacties zijn gesloten