Goud gestegen in alle valuta's gedurende 2000-2009

17. januari 2010 door Goud Expert

Waar vrijwel alle andere financiële beleggingsinstrumenten een vlak of negatief resultaat hebben laten zien in de periode 2000 tot en met 2009, heeft goud uitzonderlijk goed gepresteerd in deze periode. De onderstaande tabel geeft hiervan een overzicht.

De meeste financiële adviseurs hebben gedurende deze periode ieder jaar voorspeld dat de goudprijs zijn top had bereikt en dat nu het moment was gekomen om te verkopen. Deze adviezen bleken niet correct te zijn. 

Ondanks het feit dat de goudprijs is gestegen is de transparantie in de goudmarkt niet verbeterd. De manupilatie door het internationale goudkartel geleid door de Federal Reserve is onverminderd aanwezig. De drie belangrijkste hulpmiddelen die hiervoor worden gebruikt zijn:

  • De ontwikkeling van diverse papieren goud instrumenten
    Denk hierbij aan ETF's en Over The Counter (OTC) contracten en andere papieren goud instrumenten die beloven in goud te investeren maar niets ander zijn dan een belofte. Fysiek goud in eigen bezit is iets anders dan een papieren belofte van een financiële instelling. Deze papieren instrumenten bieden de mogelijkheid om net zoals banken te functioneren op basis van een fractioneel systeem waarbij dezelfde hoeveelheid goud 10-20x wordt gebruikt als onderliggende basis. Wanneer iedereen die een papieren contract heeft gelijktijdig zijn goud zou opeisen ontstaat er een groot probleem. Het gezegde "There is no rush like a goldrush" zal dan een totaal nieuwe betekenis krijgen.
  • Geen transparantie over de actuele goudreserves van centrale banken.
    De goudvoorraad van de Verenigde Staten zijn al tientallen jaren niet gecontroleerd door een derde partij.
  • Systematische negatieve communicatie
    Alle belangrijke financiële media communiceren onverminderd negatief over goud. Goud is achterhaald, geeft geen rendement, goud heeft geen intrinsieke waarde. Beantwoord zelf al deze vragen voor andere financiële producten en die presteren in het algemeen niet beter.

Onze visie is dat dit de eerste fase was van de langdurige bull-markt in goud en zilver en dat het moment om in te stappen nog niet te laat is. Koop fysiek goud in uw eigen bezit als bescherming tegen verlies van rijkdom.

Goudmarkt ,

Reacties zijn gesloten