Goud of diamanten wat is een betere investering?

18. november 2012 door Goud Expert

Veel beleggers vragen zich af of ze naast goud als alternatieve spaarmethode ook in diamanten zouden moeten beleggen. De diamantprijs is recent sterk gedaald en wanneer de prijs van 1 karaat diamant wordt weergegeven in ounces goud dan is er sinds 2005 een sterke daling te zien. In 2005 was de prijs voor een 1 karaat diamant circa 15 ounces goud in 2012 is deze gezakt tot minder dan 5 ounces goud. Vanuit dit perspectief is goud dus een betere belegging dan diamanten.

Recent is de prijs van diamanten sterk gedaald t.g.v. een sterk verminderde vraag naar sieraden. Exact ditzelfde patroon deed zich voor begin 2008 net voor de start van de financiële crisis.

Grafiek prijs diamanten in ounces goud

diamant prijs in ounces goud

Grafiek goudprijs, diamantprijs en S&P

diamantprijs, goudprijs, aandelenprijzen

Lees hier meer over op Zerohedge.com

Goudmarkt , ,

De Amerikaanse presidentsverkiezingen en de goudprijs

4. november 2012 door Goud Expert

Veel goudbeleggers vragen zich af of de goudprijs zich verschillend zal ontwikkelen afhankelijk van wie er tot president van de Verenigde Staten wordt gekozen op dinsdag 6 november. Volgens een analyse van GoldCore zal de goudprijs de komende jaren blijven stijgen onafhankelijk van we er tot president wordt gekozen. Belangrijkste ondersteuning van de goudprijs wordt gevormd door het ultra-losse monetaire beleid dat wordt gevoerd in combinatie met het structurele begrotingstekort. Een einde aan de goudprijsstijging is pas te verwachten als de reële rente (spaarrenten minus inflatie) positief wordt. In aanloop naar de verkiezingen is wel te verwachten dat de goudprijs zal dalen de lange termijn trend zal echter niet gebroken worden.

Lees hier meer over op:  The telegraph.co.uk and GoldCore

 

Goudmarkt ,