China importeert 383 ton goud in eerste 6 maanden van 2012

16. augustus 2012 door Goud Expert

China heeft in de eerste helft van 2012 meer goud geïmporteerd dan de totale goudvoorraad van Portugal. De Chinese goudimporten kwamen uit op in totaal 383 ton. Sinds enkele jaren is China niet langer de grootste koper van Amerikaanse staatsobligaties. China bouwt haar portefeuille van Amerikaanse staatsleningen zelf af en met het handelsoverschot koopt China meer en meer goud. De ‘officiële’ goudreserves van China bedragen 1054 ton maar dit getal is al enkele jaren niet aangepast. China bepaalt zelf wanneer zijn bekend maakt hoeveel ton goud men daadwerkelijk heeft, omdat zodra blijkt dat China op grote schaal goud aan het hamsteren is ten koste van staatsobligaties, de goudprijs van $1500 dollar verleden tijd is.

Lees hier meer over op zerohedge

Goudmarkt , , ,

Goudkoers ondersteunt door grote Aziatische koper.

12. augustus 2012 door Goud Expert

De goudprijs eindigde deze week op $ 1620,50 en € 1317,91. De afgelopen weken zien we een consolidatie van goud en zilverprijzen rond deze niveaus. Veel deskundigen menen dat dit een voorbode is van een sterke stijging van de goudprijs de komende maanden. In de fysieke goudmarkt signaleert Ben Davies een zeer sterke Aziatische goudkoper die gestaag zijn biedprijs voor goud verhoogt. Steeds meer fysiek goud verplaatst zich van west naar oost en van zwakke naar sterke handen.

Overheden en centrale banken hebben het afgelopen jaar geprobeerd om de rol van goud als ultieme veilige valuta in diskrediet te brengen door de papieren goudprijs ‘onnatuurlijke’ bewegingen naar beneden te laten maken op economische berichten die voor iedere normaal denkende belegger de goudprijs juist hadden moeten laten stijgen. Dit om de staatsobligaties van de VS en Europa te promoten en die als ultieme veilige haven te promoten. Veel goudbeleggers die pas in de laatste jaren zijn ingestapt zien deze prijsontwikkeling als een bewijs dat de verhalen over een goudbubbel waarschijnlijk waar zijn en stappen uit de markt. Dit laatste is exact wat overheden en centrale banken willen omdat fysiek goud de enige politiek onhafhankelijke valuta is die ze steeds minder eenvoudig kunnen beïnvloeden.

Ook John Embry van Sprott Asset Management signaleert toenemende spanningen op de internationale goudmarkt en waarschuwt voor investeringsfondsen en ETF-fondsen die uitsluitend in papieren goud beleggen en slechts minimaal worden gedekt door daadwerkelijk fysiek edelmetaal. John Embry verwacht op korte termijn een einde aan de prijsconsolidatie van goud en zilver en structureel hogere koersen in de toekomst.

Lees hier de hele analyse van Ben Davies op King World News. Lees hier de analyse van John Embry

Economie, Goudmarkt ,